Over Ed de Tollenaer

Goedendag,
Ik stel mij graag even aan u voor.
10 Jaar geleden heb ik gekozen om mijn expertise en vaardigheden in te gaan zetten in de (educatieve) uitgeefwereld. Ik vind het belangrijk om met mijn ruime expertise in het toepasbaar maken van ICT een positieve bijdrage te leveren aan maatschappelijk relevant werk. Het ondersteunen bij de ontwikkeling van lesmateriaal voor kinderen en volwassenen vind ik een mooie taak en nuttige invulling van mijn werkende bestaan. Daarbij sluit de bezieling die ik terugvind in de educatieve wereld en het type mens dat in deze branche werkt, over het algemeen zeer goed aan bij mijn karakter.

Ik ben gecertificeerd SCRUM master, Prince2 gecertificeerd projectmanager, consultant, trainer en teamleider met zeer ruime ervaring in educatieve uitgeeftrajecten. Ik richt mij primair op het toepasbaar maken van digitale leermiddelen in de educatieve branche. Hierin heb ik een adviserende rol in strategische trajecten, leid ik projecten van concept naar een concreet werkende omgeving, ben ik teamleider en begeleid complexe content trajecten. In deze rollen functioneer ik als intermediair tussen opdrachtgever en (externe) ICT leveranciers.

Door mijn laagdrempelige benaderbaarheid, creativiteit en grote kennis van (educatief) uitgeven enerzijds ben ik een goede sparring- en gesprekspartner voor uitgevers bij het ontwikkelen van een (digitaal) uitgeefconcept. Anderzijds ben ik voor ICT leveranciers een goede gesprekspartner door mijn brede ICT kennis in combinatie met de vaardigheid om wensen vanuit de business om te zetten in concrete opdrachten naar deze ICT leveranciers in een taal die zij begrijpen.

Het vertalen van concept naar techniek en vice versa is één van mijn kerncompetenties. Daarbij maak ik gebruik van mindmaps, functionele ontwerpen, interaction designs, planningstools, etcetera. In de loop der jaren is hier de “ICT Uitgever methode” uit voortgekomen. Door het inzetten van deze methode in combinatie met mijn kennis van ICT en creatieve denkvermogen kan ik snel van concept naar een concreet ontwerp komen en het proces rondom de productontwikkeling binnen de gewenste kaders managen.

Naast mijn kernactiviteiten als projectmanager en consultant verzorg ik ook trainingen. Dat doe ik met op maat gemaakt incompany trainingen, maar ook als externe trainer voor de grote opleider NCOI.

De afgelopen jaren heb ik in diverse functies veel mooie e-learning producten mee mogen ontwikkelen binnen diverse uitgeverijen. In de toekomst wil ik mij graag in deze sector positief blijven inzetten!

Hartelijke groet,

Ed de Tollenaer

Comments are closed.